Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage testar spelare

Den här veckan drar försäsongsträningen i gång på allvar för Brage.
Än är dock inte truppen komplett, och man har deklarerat att minst fyra spelare till ska ansluta.
Två potentiella kandidater är Yankuba Ceesay och Gabriel Somi som på måndag kommer till Borlänge för en veckas provspel.

Annons

En central mittfältare, en vänsterback, en högerytter och en anfallare.

Det är positionerna som Brage först och främst letar nyförvärv till, och det är på de två förstnämnda som Ceesay och Somi aspirerar på en plats.

Yankuba Cessay, 27, (inte släkt med Kebba Ceesay) är en central mittfältare som säsongen 2008 spelade 16 matcher för Degerfors i Superettan.

Närmast kommer han från spel i den rumänska högstaligan med Gaz Metan, men spelade även några matcher med division 3-laget Trönö i den svenska säsongsavslutningen, där han gjorde sju mål på lika många matcher.

– Det var för att ta hit honom och visa upp honom i Sverige. Vi tog honom medvetet till en klubb som låg sist i divisionen för att se hur stor inverkan han hade, menar agenten Michael Kallbäck.

Ceesay har även representerat Gambia i landslaget, och har bland annat spelat två VM-kvalmatcher.

Efter provspelet med Brage ska Ceesay även testa för allsvenska Örebro SK.

– Prio för honom är att komma till ett lag där han får spela matcher och där de tror på honom, säger Kallbäck.

Även en vänsterfotad vänsterback ska in i laget och här är det 20-årige talangen Gabriel Somi som får chansen att visa upp sig.

Närmast kommer han från spel i division 3 med Örebro Syrianska, men har under en tid haft ögonen på sig från allsvenskt håll, och har tränat med såväl Syrianska FC som Örebro SK.

– Gabriel har redan ett färdigt kontraktsförslag från en klubb i allsvenskan, men vi har tänkt att Superettan kan vara en lämplig mellanlandning för honom, med tanke på att han kommer från trean, säger Kallbäck.

Båda spelarna är aktuella som bosman-övergångar.