Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage testar sextett

Spelarna som kommer delta vid Brages testdagar i början av november är nu helt spikade.
På listan hittar vi såväl spelare från division 3 som med meriter från Allsvenskan.
– Vi känner att det är en bra mix, säger sportchefen Michael Kallbäck.

Annons

Brage börjar så smått rusta inför nästa säsong och det första sportsliga steget är de testdagar som klubben anordnar 5–7 november.

Sex inbjudna spelare kommer då att få visa vad de går för under två träningar och en avslutande match mot Sandviken.

Det namn som kanske sticker ut mest är gambianen Saihou Jagne, som bland annat har ett förflutet i allsvenskan med AIK. För tillfället spelar han i IFK Mariehamn som hela året krigat i toppen av den finska högstaligan.

– Även om den finska ligan inte är den bästa i världen, så är den ändå bra. Han känns lite som en spelartyp som vi saknar i anfallet, med tanke på att Dragan (Kapcevic) är mer bollmottagande och stationär. Peter (Nilsson) är också lite lik honom.

– Jagne har ett par kvaliteter där snabbheten är hans främsta egenskap. Han ska ligga på rulle helt enkelt.

Närmare hundra namn har funnits med på den lista av spelare som Brage haft i åtanke inför testspelet.

Varför blev det just de här sex?

– Vi kände att det var en bra mix av spelare. De flesta är unga, förutom Bartek Wojas och Saihou Jagne som är 26-27. Det är spelare som kommer från lite olika nivåer, men som ändå är anpassade till spelet i Skandinavien och Sverige.

Hur aktuellt det kan bli att värva någon av de sex återstår givetvis att se.

– Vi vill stifta bekantskap med dem inför framtiden, men vi får se hur det går på matchen och på träningarna. Vissa kan vara aktuella nu och vissa kan vara aktuella om ett år. Det gäller att ha bra framförhållning, menar Kallbäck.

Är det någon av dem du tror extra mycket på?

– Jag tycker att det ska bli väldigt intressant att se killen från Hofors (Samba Mboob). Hur han står sig i seniorfotboll i det tempo som är i Superettan, med de spelarna som finns i vår trupp.

– Sedan självklart en spelare som (Filip) Jägerbrink. Han har en sådan spelstil och ett sådant tempo i sig att han inte ligger så långt ifrån Superettan-status i sitt spel. Men självklart ska det bli intressant att se allihop.