Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage testar dansk offensiv

Förre AIK-spelaren Saihou Jagne kom inte.
I stället dök dansken Kennie Choprat, 22 år, upp när Brage började testa nya spelare inför nästa säsong.
– Det är absolut en intressant spelare som har många egenskaper som passar in på de kriterier som vi eftersöker när vi tittar på potentiella nyförvärv, säger sportchefen Michael Kallbäck till klubbens hemsida.

Michael Kallbäck har följt den danske spelaren under en längre period. Den gångna säsongen spelade han i den isländska högstaligan med Stjarnan som slutade femma i tabellen. Han gjorde fem mål.

Ett par säsonger dessförinnan tillhörde han Esbjerg i den danska Superligan.

– Kennie är en allround spelare som spelat på de flesta positioner hos oss, högerback, central mittfältare och anfallare. Som anfallare eller på offensiv högerkant kommer han allra bäst till sin rätt. Kennie är fysiskt stark och relativt snabb, är bra på att täcka bollen och har ett mycket bra tillslag med högern, så beskriver Niels Erik Södergaard, sportslig ansvarig i Esbjerg, Brages testspelare.

Förutom Kennie Choprat inledde ytterligare fem spelare testträningen med Brage i går på Domnarvsvallen.

– Kennie är Kallbäcks man och det ska bli kul att se honom, säger tränaren Örjan Glans.

Hinner ni bilda er någon uppfattning om testspelarna?

– Vi ser dem ju på träningen i dag och i morgon. Sedan har vi testmatchen mot Sandviken på onsdag. Då får man en liten uppfattning om dem.

De flesta av testspelarna är nya för tränarduon i Brage. Men mittbacken Bartek Wojas från Nordvärmland, som gick upp i division 2, tränade med Brage redan i september.

– Bartek har det som krävs för spel i superettan och kanske också allsvenskan. Tempo, fysik, hårdhet, ja, allt, sade Nordvärmlands sportchef Milenko Vukcevic till nwt.se då.

Sedan har Örjan Glans också sett David Ahonen från Luleå när laget gästade Dalkurd för spel i Norrettan.

– Han var bra då. Den ende som kunde hota. De andra ska vi se nu på träningarna och i matchen.