Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage testar Blommé

Forne Västerås SK-spelaren Robin Blommé, 23, befinner sig för tillfället i Borlänge.
Anledningen är att han under veckan tränar med Brage.
– Brage verkar vara en fin förening, säger den långe mittbacken.

Annons

Den siste oktober gick 23-årige Robin Blommés kontrakt med division 1 norra-laget Västerås SK ut.

Sedan dess har han sonderat terrängen i sin jakt på en ny klubb. I måndags kom han till Borlänge för en veckas provträning med Brage.

– Det känns okej, även om man vid den här tiden på säsongen inte är fulltränad. Men det är skönt att komma i gång. Det är kul att vara här, konstaterar Blommé efter två avklarade träningspass.

Han har tidigare erfarenhet från spel i Superettan från 2011, då VSK spelade i serien.

Att det inte blev någon fortsättning där har flera anledningar, menar han.

– Dels ville jag ha en nytändning och prova på en annan förening. Jag har varit i VSK i sex år. Sedan har väl inte föreningen i sig fungerat särskilt bra under en längre tid. Det är mycket strul och det skulle vara skönt att komma till en lite stabilare förening.

Hur intressant är Brage för dig?

– Brage är en Superettan-klubb och det är alltid intressant att spela på en högre nivå än vad jag gjort sista året. Och Brage verkar vara en fin förening, så det är inget jag är främmande för. Men jag får se vad som händer efter den här veckan, vad tränarna tycker och tänker.

Borlängeklubben är dock inte ensam om att vara intresserade av 23-åringen. Eskilstuna City är en av flera andra klubbar som visat intresse.

– De är en av klubbarna som är med i bilden. Men jag har vetat om ett tag att jag skulle iväg hit, så jag har väntat in det lite.

Några fler provspel är inte inplanerade.

– Det blir till att summera lite efter den här veckan. Då kommer jag att ha bättre koll, mer konkret. Sedan får jag värdera mina andra alternativ.

DT-sporten har sökt Brages sportchef Michael Kallbäck.

Annons