Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage: "Sport Management bara ett fint ord"

Här förtydligar Brageordföranden klubbens ståndpunkt om sportchefsrekryteringen:
– Sport Management är ett fint ord man tar till, säger Tommy Andersson.

Annons

Efter att DT-sporten pratat med Michael Kallbäck återkommer IK Brages ordförande med ett förtydligande.

– Vi har jobbat utifrån ett antal punkter i den här rekryteringen, varav utbildningspunkten bara var en del

¤) Utbildning: Sportsmanagement, eller liknande utbildning. Ledarskapsutbildning är en merit.

¤) Egenskaper: Han ska ha ödmjukhet, tydliga budskap, gott ledarskap, kunna ta och ge kritik, kunna jobba i grupp. God samhörighet med den föriningen och dess policy. Ha ett stort kontaktnät. Ha ett stort förtroende i föreningar.

¤) Juridik: Ha god kompetens gällande avtal och kontraktsskrivning och den juridiska biten vid kontraktsskrivning.

– Om det är en sportsmanagement med högskolepoäng, så är det inte exakt det jag menar. Vi har kriterierna för det här i våra papper. Michael startade sportsmanagement i Falun, gjorde två eller tre kurser av sju.

Andersson räknar sedan upp ytterligare kurser som: åttaveckors utbildning i Australien och SEF:s (Svens elitfotboll) sportchefskurs.

– Även om högskolan ringer och berättar vad som ingår i Sports Management: "Då säger jag att citatet Sports Management är ett felcitat". Ordet eller namnet, blev fel i våra underrubriker, säger han och fortsätter:

– Jag tror ingen har ljugit för att framställa sig i bättre dager. Michael har aldrig sagt till mig att han gått Sports Management 180 poäng fullt ut. Han har sagt att han gått sports management, och sedan en praktikutbildning.