Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage planerar testvecka

Fotbollssäsongen börjar lida mot sitt slut, vilket innebär att flera klubbar tar chansen att testa spelare inför nästa säsong.
Brage är inget undantag.
Ett av namnen som kan vara aktuellt är IFK Luleås mittfältare, Daniel Ahonen, 21.
– Det är en bra spelare, säger sportchefen Michael Kallbäck.

Annons

I måndags gick tidningen NSD ut med att IFK Luleås sommarförvärv, Daniel Ahonen, kan komma att testas av Brage nu i höst.

Mittfältaren, som gjort succé under hösten, ville dock själv inte bekräfta uppgifterna då.

– Jag kan för tillfället inte säga något, sa han till NSD.

När DT-sporten konfronterar Brages sportchef, Michael Kallbäck, med uppgifterna vill han varken bekräfta eller dementera.

– Det är en bra spelare, men jag kan varken säga ja eller nej på om vi ska testa honom.

Kallbäck har själv sett 21-åringen i aktion.

– Jag har självklart sett honom, det ska man inte sticka under stolen med. Det är en bra division 1-spelare som har gjort det bra i Luleå och har bidragit starkt till att de hängde kvar.

Det är ett namn ni diskuterat?

– Vi kanske kommer ta hit emellan två till fem spelare, men vi diskuterar kanske runt hundra namn. Det är många spelare som vi har lyft, så vi får se.

Enligt sportchefen är det främst spelare från division 1 som man kikat på, även om han inte utesluter att det kan dyka upp någon spelare även från andra divisioner.

Inget namn är dock spikat till hundra procent.

– Rent konkret har vi väl inte varit i kontakt med någon, men vi har luftat det med ett par spelare. Men jag skulle ändå inte säga att något namn är spikat.