Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage menar allvar

Annons

En våg av fotbollshysteri sköljer in över Borlänge, mitt i den smällkalla vintern.

Och tacka för det – bomberna har duggat tätt runt Domnarvsvallen på sistone och jag måste erkänna att jag är imponerad.

Brage menar uppenbart allvar med sin satsning, och Michael Kallbäck har sannerligen inte legat på latsidan, när det gäller att skapa transferrubriker.

Inom loppet av några veckor har klubben blivit en rejäl färgklick på fotbollskartan. Man har fått Brage att bli ett lag som det pratas om, på allvar, igen.

Och då menar jag inte bara i Borlänge eller Dalarna.

I takt med att Dulee Johnson, Njogu Demba-Nyrén och nu Conny Karlsson kritat på kontrakt, har Brage blivit det hetaste samtalsämnet i hela fotbollssverige.

Detta är förstås enkom positivt och att klubben visar musklerna öppnar säkerligen ögonen på såväl sponsorer, som andra spelare, som blir nyfikna på vad som händer i Borlänge.

För att inte tala om det publika intresset. Blir inte årets hemmasnitt högre än fjolårets 1 967 personer skulle jag bli mäkta förvånad.

Pressen ökar förstås, men där tror jag att rutinerade Karlsson är rätt man att styra skutan. Han ger ett lugnt, men samtidigt bestämt, intryck, och känslan är att smålänningen kommer att stå pall även om det blåser hårt.

Ett lag aldrig är dock aldrig bättre än sina resultat och i det fallet har Brage ännu inte presterat ett dugg. Det kan vara värt att komma ihåg i extasen, även om förutsättningarna lovar gott.

Hur klubben har råd går mig dock över huvudet. Men med tanke på det stålbad man just gått igenom, har jag svårt att se att man riskerar att sätta sig i samma sits igen.

Nu hoppas vi bara att det finns ytterligare några kronor kvar i säcken. Ett par klassyttrar in – sedan kan Kallbäck ta semester.