Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage kunde bryta förlustsviten

För Brages del hade stryk mot Assyriska inneburit sex raka förluster, ett läge som hade varit smått omöjligt att repa sig från.
Men tack vare Andi Toompuu blev det åtminstone oavgjort.
– Vår aggressivitet gav dem stora problem, sa Toompuu i paus.

Mötet med Assyriska började med att gästerna fick iklä sig Brages vita ställ då de dykt upp i sina röda diton, som annars kunnat ställa till det för Brages färgblinde lagkapten.

Med Toompuu med på plan inledde Brage med att visa god offensiv vilja, och lyckades i en stor del av första trycka bak sina motståndare. I 32:a minuten gav Andi Toompuu igen för de röda tröjorna. Efter en passning från Tyler Ruthven gjorde han 1–0.

Det var också med det resultatet som halvleken blåstes av, och Andi Toompuu var med all rätta nöjd med Brages insats:

– Vår aggressivitet och vårt presspel gav dem stora problem. Det var ett jätteviktigt mål för självförtroendet, och vi upplever en positiv känsla på plan. Men mot slutet orkade vi inte fullfölja vår press, sa han till Tv4, som förklaring till att Assyriska börjat ta över spelet i slutet av halvleken.

Och visst var det med positiv anda som matchen fortsatte för Brages del, samtidigt som man inte får glömma att det inte var någon hel trupp de ställde upp med: Niklas Sandberg och Jan Tauer var avstängda, Demba Nyrén fortfarande skadad, men inbytt i 66:e.

Trenden med de gula korten fortsatte också; både Toompuu och St Cyr drog på sig varsin varning.

Ändå såg det länge ut som om Brage skulle kunna ta en efterlängtad seger, och det var skoj att se att Dragan Kapcevic tycks närma sig sin fjolårsstandard. Men med cirka 15 minuter kvar kvitterade Assyriska, utan att Brage klarade av att hålla sin dittills framgångsrika press matchen ut.

Trots att det inte blev tre poäng, får Brage absolut godkänt och tränare Conny Karlsson konstaterade att de börjat komma in på rätt väg:

– Jag hade nästan glömt bort hur det känns att ta poäng. Det här var ett stort steg framåt och något bra att bygga vidare på.