Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage kan välja Tim

Brages förre tränare, Lennart "Kral" Andersson ville ha honom.
Nu kan Danmarksproffset och målvakten Tim Markström vara på väg till klubben.
– Oavsett vilken målvakt Brage satsar på blir det inte lätt att ersätta legenden Gerhard Andersson, kommenterar Tim Markström.

I dag tillhör 26-åringen FC Fredericia i danska andraligan. Tim Markströms kontrakt går ut den sista december.

Innan proffssejouren i Danmark spelade Tim Markström för Sandvikens IF i 2,5 år och dessförinnan för Umeå FC i två säsonger.

– Under min tid i Umeå spelade jag mot Brage. "Kral" (Lennart Andersson) var intresserad av mina tjänster och han har varit på mig under hans tid i Brage, berättar Markström, som enligt DT:s källa kan komma att representera Brage 2013.

– I nuläget vet jag inte om jag vill säga något, mer än att jag har hjälp med det där. Samtidigt vill jag inte heller veta något förrän säsongen är över.

– Men oavsett vilken som ska ersätta Gerhard (Andersson) så blir det en tuff och inspirerande uppgift.

Hur har det gått för dig i FC Fredericia?

– Jo, tack, det har gått bra. Men det tog lite längre tid att anpassa sig än vad jag först trodde.

– Landet var nytt och att anpassa sig från konstgräs till naturgräs och ikläda sig rollen som proffs har varit en annorlunda upplevelse.

Har du utvecklats som spelare i Danmark?

– Jag har då inte tagit skada av att spela här. Men jag har större målsättning med min karriär. Jag skulle inte ha någonting emot att spela i Superettan och sedan ta mig vidare upp i Allsvenskan, understryker Tim Markström.

Brages klubbchef Michael Kallbäck om Tim Markström:

– Jag känner Tim sedan tidigare och det är en bra målvakt, absolut.

Ser du honom som en fullgod ersättare för Gerhard Andersson?

– Låt mig säga så här: Patrik (Carlgren, Bragemålvakt) är en bra ersättare och längre än så har vi inte resonerat i målvaktsfrågan.

Men Markström är väl ändå påtänkt i frågan?

– Man ska aldrig säga aldrig. Du vet att jag har koll på honom, men i nuläget är det ett långskott för mig om Markström spelar i Brage 2013, svarar Michael Kallbäck och utvecklar:

– Vi kollar runt även i närområdet. Målsättningen är att det alltid ska råda bra konkurrens om platserna. Och senast mot Ängelholm visade Carlgren (Patrik) att han klarar att spela på den här nivån.

Tror du då att Tim Markström kan komma att konkurrera om målvaktsposten i Brage?

– Hur vi tänker satsa på målvaktsfrågan sköter vi internt. Så svaret på din fråga är att i nuläget snarare dementera än bekräfta, svarar Michael Kallbäck.