Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage jagar trendbrott

Hammarby borta, säsongens näst roligaste match.
Åtminstone om "Slavik" Jevtushenko får bestämma.
– Ingenting slår Hammarby hemma, säger Bragekaptenen inför söndagens match på Söderstadion.

Det är knallhårt i Superettans mittenskikt. Sjundeplacerade Brage har chans att avancera till fjärdeplats på söndag, men riskerar även att halka ner ett par snäpp beroende på hur helgens matcher slutar.

Brage har avancerat i tabellen under hösten tack vare sitt starka hemmaspel. På bortaplan har det däremot gått tyngre, mycket tyngre. Faktum är Brage har förlorat sina fyra senaste bortamatcher och under dessa 360 minuter heller inte gjort något mål.

– Det är sant, men vi ska komma ihåg att vi har mött väldigt bra lag också. Det är väl Värnamomatchen som är den riktigt stora plumpen. Fast det klart, att vi inte har lyckats göra något mål är ju lite oroväckande, säger Slavik Jevtushenko.

Det är snart tre månader sedan Brage tog sin senaste poäng på bortaplan, 2–2 mot Varberg den 24 juni.

– Ändå ligger vi hyfsat till i bortatabellen. Det är helt enkelt väldigt stor skillnad på hemma- och bortaplan i Superettan, säger Slavik som hoppas på ett trendbrott mot Hammarby.

– En oerhört intressant match. Hammarby borta är alltid speciellt och det är säsongens klart roligaste match efter Hammarby hemma. Som vanligt är det hårt jobb som gäller.

Hemmamatchen slutade med 0–2-förlust, så det är ett revanschsuget Brage som åker till Stockholm på söndag.

– Tyvärr gjorde vi en av säsongens klart sämsta matcher mot Hammarby hemma.

Frånsett långtidsskadade Daniel Åkervall och Prince Eboagwu Etuwe samt avstängde Niklas Sandberg är Bragetruppen intakt.