Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra utveckling för Emmaus

– Jag tycker det utvecklats väldigt bra. Vi har hittat en form för verksamheten som fungerar. Ewa-Britt Åberg, föreståndare på Emmaus i Borlänge konstaterade detta på fredagen.

För att fira Emmaus 50 år i Borlänge hade 65 medarbetare bjudits in till lunch, historik och underhållning.

– Det finns ett stort engagemang bland alla som arbetar med vår verksamhet. Nu arbetar vi vidare och fortsätter så länge det finns möjligheter, förklarar Ewa-Britt Åberg.

Att det var 50 år sedan hjälporganisationen Emmaus startade i Borlänge firades redan den 31 maj med öppet hus på Emmaus i Åselby. Emmaus köpte fastigheten i Åselby 1992 och här drivs verksamheten med cirka 50 frivilliga och fem anställda.

Som tidigare består verksamheten av insamling och försäljning av begagnade kläder, möbler, husgeråd med mera. Av det som samlas in säljs en del i Åselby och en del skickas vidare med hjälpsändningar till Litauen och Polen.

På fredagen hade det blivit dags för 50-årsfirande för medarbetarna på Emmaus. 65 personer hade då bjudits in till Pingstkyrkan i Borläge för lunch.

Efter lunchen fick de inbjudna en historik över hjälporganisationens 50 år i Borlänge och de projekt föreningen har. När kaffe och tårta sedan avnjöts bjöds det på underhållning av en sånggrupp.