Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start på vårmarknad

/
  • Populär. En marknadshandlare som hade många kunder under starten av Malungs vårmarknad var Mattias Esperi från Kalix som sålde rökt lax som röktes på plats och här är det Malungsbon Bror Emilsson som gör affärer med norrlänningen.

Annons

Som vanligt är det ett mycket varierat och stort utbud från de cirka tre hundra marknadshandlarna och många är också långväga gäster. Vi tänker då på en handlare från Norrbottens Rökeri som åkt den långa vägen från Kalix till Malung.

- Jag är mycket nöjd med starten på marknaden. Det är första gången jag är i Malung på marknad och det verkar vara bra och under de första timmarna har det gått förvånansvärt bra säger Mattias Esperi från Kalix samtidigt som han säljer rökta laxar till Malungsborna.

- Under den här resan kommer vi att besöka ytterligare ett par platser (Ludvika och Västerås) innan det bär norrut igen mot Boden i första hand säger Mattias Esperi som kanske kommer tillbaka till Malung redan till höstmarknaden om det visar sig att han säljer bra i Malung.

Alla handlare hade inte packat upp på fredagen men från lördag morgon kommer det att vara tätt efter marknadsgatorna i centrala Malung.

- Det var bra med folk under fredagseftermiddagen och den stora invasionen av besökare räknar vi med att skall komma under lördagen och söndagen säger marknadsgeneralen Evert Ryen som hade mycket att stå i under fredagen då marknadshandlarna anlände till Malung och skulle intaga sina marknadsplatser.

- Men även om det var intensivt och bökigt stundtals har det fungerat bra konstaterar marknadschefen Evert Ryen.

Polisen kunde också notera att det varit en lugn start på årets vårmarknad och man hoppas att det så skall bli även resten av marknaden. Noteras kan dock att det varit mycket trafik i centrala Malung och tidvis långa köer av bilar.

I vilket fall det blev en bra start på årets vårmarknad i Malung.

Mer läsning

Annons