Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra snurr på bensinstationen i Sunnansjö

I juli 2010 öppnades pumparna till nya lokalt ägda bensinstationen i Sunnansjö.
Ägarna verkar inte ha haft anledning att ångra sig.

– Nej, det gör vi inte. Vi är nöjda, säger Ulf Sjögren.

Han är ordförande i Sunnansjö Serviceförening Ekonomisk Förening som driver stationen i samarbete med Dalviks Kvarn, vilka levererar drivmedlen.

– Vi har en cistern vardera för bensin 95 oktan och diesel och varje cistern rymmer tio kubik (10 000 liter). Tidigare hade vi avtal om att cisternerna skulle fyllas på var sjätte dag men sedan i somras gäller påfyllning varje måndag och torsdag.

Ulf Sjögren ser flera anledningar till framgångarna.

– Här i Sunnansjö har vi nästan all service med affärer, apotek, vårdcentral, ålderdomshem och skola. Många passar på att fylla tanken när de är till Sunnansjö i ärenden.

– Vi har lägsta bensinpriset i kommunen. Vi ligger 40 öre under OK-macken i Grangärde och jag vet många i Nyhammar och Grangärde som åker till oss för att tanka, påstår Ulf Sjögren.

– Vi ligger också lägre än automatstationerna i Ludvika, men det är kanske inte lönsamt att åka från Ludvika för att tanka hos oss.

Bildandet av serviceföreningen var en följd av den ilska och irritation som spred sig i bygden när OK beslöt att stänga macken i Sunnansjö, en stängning som var en realitet den 8 april 2009.

Hittills har 650 personer tecknat sig för en ägarandel a´ 500 kronor och är medlemmar i föreningen. Ett ägande som kan vara på väg att bli lönsamt.

Har andelsägarna någon slags förmåner?

– Inte nu, men det är något som vi har diskuterat att införa, avslöjar Ulf Sjögren.