Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra lösning för Maskinservice

För ett par år sedan ville ABB få bort Ludvika Maskinservice från tomten vid Kajvägen.
Men företaget tog strid och anlitade Ludvikaadvokaten Björn Henriques.
ABB fick ordna fram en ny tomt och vara med och betala nybygget.

För några veckor sedan flyttade Maskinservice från Kajvägen till de nya lokalerna vid Gonäsvägen, nära Lyvikskyrkogården och mitt emot kommunens förråd.

– Här har vid det mycket bättre. Lokalerna är bättre med högre takhöjd och så är markytan (3 750 kvadratmeter) dubbelt så stor mot vad vi hade tidigare.

Företagets ägare Inger Lundberg kan inte vara annat än nöjd. Det luktar "nytt" och målarfärg i lokalerna och även om man ännu inte har fått allt i ordning så har Lundberg och de tre anställda funnit sig väl till rätta.

Ludvika Maskinservice fick betala ABB 199 000 kronor för tomten. I byggnaden har det investerats ett antal miljoner, uppger Lundberg, och hon låter förstå att ABB tagit en del av kostnaden.

– V har en överenskommelse med ABB, säger hon.

Det var hennes make Kurt Lundberg som startade företaget 1983. Fram till 1994 hade man lokaler i Frejakvarteret, där Ludvikahem nu bygger seniorboende, och de senaste 18 åren har verksamheten bedrivits vid Kajvägen. 2011 omsatte företaget 3 289 000 kronor och redovisade en vinst efter finansnetto på 116 000.

– Vi hyr ut bygg- och anläggningsmaskiner och säljer byggprodukter. Bland våra kunder finns såväl byggföretag som privatpersoner, berättar anställde Kalle Karlsson som varit i branschen sedan 1975.

I likhet med övriga företag vid Kajvägen äger Ludvika Maskinservice byggnaderna. Man har nu inlett rivningen av de två byggnaderna eftersom arrendet går ut den 31 december. Därefter får nya markägaren ABB tillgång till området.