Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra kvalstart för Ludvika FK

Ludvika vände och vann första kvalmatchen
Underläge med 0–2 och svårt att få till något eget spel. Så såg första halvtimmen ut men sedan vände Ludvika till seger med 4–3 mot Hille när kvalet till division 3 inleddes på lördagen.

– Vi ger oss inte och vi var starkast till slut, sa en mycket glad Elmostapha Elhachmi, tränare i Ludvika.

Det blev en målrik och mycket underhållande match när Ludvika inledde kvalet borta mot Hille IF. Det var hemmalaget som inledde bäst och rots att Ludvikaspelarna låg mycket tätt på och spelade aggressivt så kunde Hille ta ledningen med både 1–0 och 2–0 innan Ludvika vaknade. Nu var målen inte heller skapade på några vassa chanser, definitivt inte det första och det såg rätt billigt ut, men när hemmalaget sedan skapade lägen för att stänga matchen så brände man dom och Ludvika kunde istället få in en mycket viktig reducering strax innan paus

– Det var otroligt viktigt och vi fick energi av det. Sedan fick vi in en snabb kvittering i början på andra och vi visar att vi är starkast, menade Musse.

Det var en match med högt tempo där spelarna inte gav varandra mycket tid till att titta upp. Stenhård press och många tillslag i ett spel som vittnar om två lag som verkligen spelade offensivt.

Och precis som Musse sa så fick man drömstarten och sedan kom även 2–3 och man hade vänt matchen. Lagkaptenen Tobias Holmstedt visade vägen och även om Hille snabbt replikerade till 3–3 så fick ändå Ludvika sista ordet när Mattias Hellberg kunde fastställa slutresultatet till 3–4 och därmed är Ludvika på allvar med och fajtas om den åtråvärda platsen till division 3.

– Hille är bra och vi gör inte någon bra första halvlek men jag tycker vi visar prov på vår styrka att vi orkar vända och inte ge oss. Nu blir det Rengsjö hemma nästa lördag, en mycket intressant match.