Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra Borlängeresultat i dragracing

Den fjärde dragracingtävlingen i Svealands Dragracing Cup genomfördes under helgen den 7 och 8 juli i Hagfors, Värmland.

Annons

Borlänge Dragracing Klubb fanns som vanligt på plats med tävlande i olika klasser som trotsade det dåliga vädret.

Under lördagen jobbade funktionärerna hårt med att få banan på Hagfors flygplats torr från regn. Sent på kvällen kunde två kvalrundor köras i alla klasser.

Förhoppningen var att det uppklarnande vädret skulle hålla i sig och att söndagen skulle bli en lyckad tävlingsdag. Tyvärr började det regna tidigt på söndag morgon och tävlingen avblåstes därför efter lunch.

Trots det dåliga vädret och med endast två körda kvalrundor blev resultatet för Borlänge Dragracing Klubb mycket bra med fina placeringar i kvalresultaten. I klassen ET PRO kom Peter Jansson på en sjätte plats.

I klassen FAST kom Micke Engvall på en femte plats. Vidare så kom Stefan Andersson på första plats i HEAVY och Torbjörn Israelsson kom på en femte plats i samma klass.

I klassen PRO kom Kent Forschner- Hell på första plats och Mikael Nordlund på en fjärde plats. Thomas Näsström kom på en andra plats i Sportman. De yngsta deltagarna från Borlänge tävlar i Junior Dragster. Syskonen Erik och Elin Peleback fick båda fina kvalresultat där Erik kom på en tredje plats och Elin på en sjunde plats i klassen.

Av årets fyra tävlingar i Svealands Dragracing Cup så har ingen av tävlingarna kunnat genomföras i sin helhet och inga finaler har kunnat köras. Hoppet står nu till den femte och sista tävlingen i Svealands Dragracing Cup, Marie Memorial i Dala Järna, i slutet av augusti och att denna tävling kan genomföras i sin helhet med finaltävlingar.