Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betyg till Lite råare

/
  • Linda Byman gjorde vad hon kunde för att övertyga
  • Jesper Forsberg och Anders Nohrstedt bjuder på show i
  • Manusförfattaren Anders Nohrstedt spelar också flera roller i revyn, bland annat som den ständigt dystre Ulf E. Bitter. Men roligast blir det när han uppträder i skepnad av

I lördags hade Teaterslaget premiär för sin nya revy Lite råare.
Det verkade som att föreställningen gick hem hos publiken.

Annons

– Jag förstår inte varför jag inte gått hit förr. Det känns som att jag har missat en hel värld av roligheter i Ludvika, sade en stormförtjust Emil Håkman efter föreställningen.

Höjdaren tyckte han var numret "Felbygget" där ensemblen drev med nazismen. Men även andra både politiska och religiösa inriktningar fick sig sina kängor och tjuvnyp, exempelvis den borgerliga alliansen och de extrema muslimerna.

Manusförfattaren Anders Nohrstedt hade som väntat också snickrat ihop typiskt hemvävt svenska nummer, som "Professorns Spritskola" som Tone Eriksson från Ljungåsen hade mycket roligt åt.

– Den arga dansken var också riktigt kul, sade hon. Både "professorn" och "dansken" spelades faktiskt av manusförfattaren.

Veteranerna i de här sammanhangen, Linda Byman och Björn Forsberg, spelade sina figurer med säkerhet och rutin medan Andreas Holmström Wik gjorde en intressant tolkning av galningen Fritzl, österrikaren som låste in sina barn i källaren. Unga Ronja Fändrik Linkilä har förutsättningar att få mer framträdande roller på Teaterslagets scener i framtiden.

Ja, det var högt och lågt, brett och smalt i denna revy och stundtals utmanande. Jesper Forsberg och Jesper Bark fick nog en och annan att tänka till när de spelade upp sina roller som inskränkta rasister i "Berget".

Peo Backström Sandblad var underbar som den koleriske brevbäraren. Men det allra bästa med "brevbäraren", som återkom fyra gånger under kvällen, var att sketchen var klar efter någon minut.

I flertalet av de sammanlagt 22 numren drog man tyvärr ut på snacket alldeles för mycket och det blev stundtals segt.

Visst, en del i premiärpubliken på cirka 25 personer, exempelvis Emil Håkman, tyckte att kvällen gick fort "och det är ett tecken på att man haft kul".

Men Teaterslaget bör nog ändå tänka om inför kommande föreställningar och antingen korta texterna eller skippa några nummer.

En föreställning som pågår i 3 timmar och 15 minuter inklusive paus är en timme för lång.

Annons