Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Trots bostadsbristen – inga nya lägenheter inflyttningsklara i år

De kommunala bostadsbolagen i Falun och Ludvika kommer inte att färdigställa några nya lägenheter som blir inflyttningsklara under 2018, det visar en kartläggning som tidningen Dagens Samhälle gjort.

Annons

Läs också [+]: Gård med 105 hektar mark såldes för 5,8 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Kartläggningen visar att cirka 40 procent av de allmännyttiga bostadsbolagen i Sverige inte kommer att färdigställa några nya bostäder 2018. Det trots att det enligt Boverkets senaste bostadsmarknadsenkät råder bostadsbrist i 255 av landets 290 kommuner.

Enligt Dagens Samhälle så är de tio största bolagen som inte räknar med att färdigställa lägenheter nästa år alla verksamma i kommuner där det råder bostadsbrist. Bland dem finns Kopparstaden i Falun och Ludvikahem i Ludvika.

Det råder bostadsbrist i många kommuner, men trots det är det många bostadsbolag som inte kommer ha några nya lägenheter inflyttningsklara det här året. Foto: TT

I Ludvika kommer Ludvikahem tidigast 2019 ha 49 nybyggda lägenheter bakom Systembolaget och också cirka 50 lägenheter på Laggarudden klara för inflyttning.

Läs mer [+]: Ludvikahem hoppas kunna hyra ut bostäder på Laggarudden 2019

Även i Falun är nybyggen på gång, bland annat i nya kvarteret Teatern, där det beräknas bli totalt 87 lägenheter som ska vara inflyttningsklara hösten 2019. I oktober släpptes också 56 lägenheter på Sturegatan 37 i centrala Falun, i det nyrenoverade trygghetsboendet Smedjan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!