Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Stockholmsbolag vill bygga bostadsrätter

För ett par år sedan misslyckades Faluhus med att sälja kedjehus vid Svanvägen i Ludvika.
Nu vill ett bolag i Stockholm bygga bostadsrätter i området.

Annons

Här kan det komma att byggas upp till 12 bostadsrätter i parhus. Företaget bakom planerna bedömer Ludvika som en

Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden väntas i morgon onsdag godkänna ett förslag till så kallat optionsavtal med Framfast i Sverige AB.

Avtalet innebär att bolaget har ensamrätt fram till 30 april nästa år att förhandla med kommunen om ett förvärv av ett område på 7 070 kvadratmeter vid Svanvägen i Marnäs.

Det är samma område där Faluhus planerade för byggnation av tio kedjehus och där varje hus skulle kosta 2 995 000 kronor.

– Det vi planerar för är tio till tolv bostadsrätter i parhus. Bostäderna blir på knappt 100 kvadratmeter i två plan. Vi vill återkomma med mer information om projektet om två, tre veckor. Men så mycket kan jag säga att våra bostäder blir billigare, säger företagets vd och ägare Sebastian Stehlin med syftning på Faluhus projekt.

Han berättar att bolaget har sålt 30 radhus i Borlänge. Ansvariga för byggandet i Borlänge är Erlandssons Bygg.

– Det var genom Erlandssons Bygg, som ju har verksamhet i Ludvika, som vi fick upp ögonen för området vid Svanvägen. Det ligger väldigt fint och är en otroligt vacker plats och vi tror definitivt att det finns en efterfrågan på den här typen av boende, framhåller Sebastian Stehlin.

– Vi är inget byggbolag utan vi projekterar projekt och låter entreprenadbolag bygga åt oss. Vi tar också extern hjälp när det gäller till exempel arkitekter, marknadsföring, konstruktion och design, tillägger Sebastian Stehlin och upplyser att det är tre personer som jobbar i bolaget.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!