Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Ny statistik visar: Bostadspriserna stiger i Dalarna

Ny statistik visar att bostadspriserna i Dalarna stiger. Och enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar de ha stabiliserat sig efter höstens nedgång.

Annons
Foto. Hasse Holmberg

5,8 procent – så mycket har bostadsrättspriserna i Dalarna stigit med de senaste tre månaderna. Vad gäller villapriserna ökade de med 1,9 procent under samma period.

Enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling tyder mycket på att priserna har stabiliserat sig efter höstens nedgång.

– De stabiliserade priserna leder till att alltfler köpare och säljare kommer överens prismässigt, vilket syns i det stora antalet affärer under februari. Samtidigt ser vi att vissa säljare fortfarande inte har vant sig vid den lägre prisbilden. Man hade väntat sig att den ökade efterfrågan inför de nya amorteringskraven skulle ge högre slutpriser, men eftersom den effekten var svag väljer många att dra tillbaka sina objekt från marknaden för att sälja senare i år, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

På årsbasis har Dalarnas bostadsrättspriser stigit med 17,1 procent medan villapriserna har stigit med 8,9 procent.

– Vi räknar med att marknaden vänjer sig vid de skärpta amorteringskraven under våren, och så länge räntorna är låga tror vi på en stabil utveckling på bostadsmarknaden. Sannolikt kommer vi att se ännu fler bostadsaffärer och försiktigt ökande priser. Redan under de första två månaderna har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sålt fler bostäder än motsvarande period förra året, säger Marcus Svanberg.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!