Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Kopparstaden höjer hyran med 0,5 procent

Hyresförhandlingarna mellan Kopparstaden och Hyresgästföreningen är nu avslutade. resultatet är att hyran kommer höjas med 0,5 procent. Det är i linje med tidigare överenskommelser i länet.

Annons

Koppartsaden har cirka 6350 lägenheter i Falun, som alla nu kommer få en hyreshöjning på 0,5 procent. Den nya hyran ska börja gälla från och med den 1 januari.

Från Hyresgästföreningens sida är man nöjd med förhandlingen och resultatet.

– Det har varit en bra förhandling i god ton som har resulterat i en låg hyreshöjning för Kopparstadens hyresgäster. Kopparstaden går bra och det känns bra att de i förhandlingen visar att man vill vara återhållsam med hyreshöjningar, säger John Oknelid, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Läs också: 454 lägenheter i Bojsenburg säljs – Kopparstaden behöver kapital för nyproduktion

Hyreshöjningen ligger i linje med tidigare överenskommelser i Dalarna, med skillnaden att Kopparstaden är ett större bolag. Hyresgästföreningen tycker att överenskommelsen med Kopparstaden, som är Dalarnas största fastighetsbolag, skickar en signal till de hyresförhandlingar som pågår i landet.

– Majoriteten av alla hyresförhandlingarna i Dalarna har avslutats tidigare än i resten av landet med låga överenskommelser. Vi tycker att även den här överenskommelsen skickar indikationer på att det bör var låga överenskommelser som gäller, säger John Oknelid.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!