Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Ingen sjöutsikt – men kommunen optimistisk om nya bostadsprojektet

Planen för Laggarudden etapp 4 har gått ut på så kallad granskning och väntas vinna laga kraft i vinter.
– Vi har visat förslaget för flera byggföretag och alla tycker att det ser intressant ut, säger planarkitekt Torkel Berg.

Annons

Nya området, här färglagt med rostfärgade tak, kommer inte att ha någon utsikt mot Väsman. Men kommunen hoppas och tror att byggföretag är villiga att bygga radhus, kedjehus och parhus.

Laggarudden etapp 4 avser ett område mellan nuvarande villaområde och riksvägen och här kan det få plats cirka 50 bostäder.

– Vi har tänkt oss ett tätare område med radhus, parhus och kedjehus som byggs i max två våningar, förklarar Torkel Berg.

Under planprocessen har kommunen mottagit en hel del synpunkter och därför har det gjorts justeringar i det slutliga planförslaget.

– Bland annat har det framförts önskemål om bollplan och lekplats och därför har vi reserverat ett område på 1 700 kvadratmeter för detta.

– Möjlighet finns också att bygga förskola, men hittills har social- och utbildningsförvaltningen inte visat något större intresse för detta. Men blir det aktuellt i framtiden så är det i alla fall inte förbjudet att bygga en förskola.

I planförslaget ingår också tre villatomter vid Lilla Laggaruddsvägen. Dessa kommer att läggas in i kommunens tomtsystem och kan kanske säljas redan i vinter, förutsatt att planen vinner laga kraft i januari.

I övrigt så räknar Torkel Berg med att det blir byggföretag som svarar för byggnationerna av radhus, kedjehus och parhus. Inget av husen kommer att ha sjöutsikt men planarkitekten är övertygad om att Laggarudden etapp 4 blir verklighet.

– Det är ju ändå ett sjönära läge och Laggarudden är ett attraktivt område så vi tror på detta.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!