Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Här kan 600 nya hyresrätter byggas

Upp emot 600 nya hyresrätter kan komma att byggas i området Surbrunnshagen i Falun. Kopparstaden har tecknat ett avtal om att köpa en stor byggrätt i området av fastighetsbolaget Klövern.

Annons

Surbrunnshagen ligger mellan Kungsgårdvägen och Majorens köpcentrum. Kopparstaden äger sedan tidigare halva området, och nu har man teckat avtal om att köpa byggrätten till andra halvan av området.

Här ligger området Surbrunnshagen, där Kopparstaden nu planerar att bygga upp emot 600 nya lägenheter.

– Vi är mycket nöjda med avtalet då den ger oss en bra bas för fortsatt byggande av hyresrätter. Läget i stan är utmärkt och detaljplanen är riktigt spännande. Ambitionen är att bygga en så kallad trädgårdsstad; en blandad bebyggelse med alltifrån radhus till trevåningshus. Bäcken, den bevarade grönskan, småskaligheten och läget kommer att skapa en ny typ av område i Falun som vi tror kommer att vara väldigt eftertraktat, säger Pernilla Wigren vd vid Kopparstaden, i ett pressmeddelande från Kopparstaden.

Läs också: Här planeras cirka 40 nya studentlägenheter

Redan under våren ska arbetet med vägarna i det nya bostadsområdet att påbörjas på den halva av marken som Kopparstaden redan äger. Övertagandet av Klöverns del av marken beräknas sedan ske om ett år, då lantmäteriförrättningen är klar. Byggstarten är planerad till 2018, och det kan komma att byggas upp emot 600 bostäder i området.

Så här ser detaljplanen för området ut.

– När vi landat i vilka delar vi vill bebygga själva kommer vi bjuda ut övriga delar till privata aktörer. Vi har märkt av ett stort intresse redan nu, säger Pernilla Wigren i pressmeddelandet.

Läs också: Då startar Kopparstaden försäljningen av de 850 lägenheterna

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!