Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Ett steg närmare byggstart för de 40 bostadsrätterna i centrum: "Känns mycket bra"

Den 12 mars väntas kommunstyrelsen besluta vilket företag som få uppdraget att bygga 40 bostadsrätter på Hesseborns i centrala Leksand.
– Vi är glada över att flera privata företagare vill satsa och bygga bostäder i Leksand, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg (C).

Annons
Bild från förstudie av Skoglunds / agnasARK. Slutlig utformning, materialval och färgsättning ska arbetas fram i den fortsatta processen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Därför dör ditt batteri i kylan – 10 tips på hur du får din telefon att överleva i vinter

Se upp med vindens kyleffekt: Så mycket kallare känns det när det blåser

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Tidningen har tidigare berättat om planerna på att bygga 40 bostadsrätter vid Kvarteret Nygård, även kallat Hesseborns, på Noret i centrala Leksand. Tre företag har visat intresse om att bygga och kommunen föreslår nu att Skoglunds AB ska få uppdraget.

– Vi är positiva till fler bostadsrätter i kommunen som blir en del i de flyttkedjor som skapas och som krävs för att vi ska ha en väl fungerande bostadsmarknad, säger Martina Hellgren, kommunens mark och exploateringsansvarig, i ett pressmeddelande.

Det slutgiltiga beslutet om vilket företag som får bygga lägenheterna väntas fattas på kommunstyrelsens sammanträde den 12 mars.

– Efter att kommunstyrelsen fattat beslutet upprättar vi ett markanvisningsavtal som innebär att det blir byggstart inom ett år, säger Martina Hellgren.

Kvarteret Nygård, även kallat Hesseborns, på Noret i centrala Leksand. Här ska det byggas 40 nya bostadsrättslägenheter.

I pressmeddelandet berättar kommunen även om de övriga bostadsprojekten i Leksands kommun. Leksandsbostäder bygger 20 hyresrätter i Insjön, 45 hyresrätter i centrala Leksand och nästa månad väntas inflyttningarna börja till 28 nya bostadsrätter intill Korstäppan.

– Vi är glada över att flera privata företagare vill satsa och bygga bostäder i Leksand och tillsammans med oss utveckla bygden. Det känns mycket bra med det föreslagna företaget, men vi hoppas på sikt att även de övriga ska kunna få bygga bostäder i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg (C), i pressmeddelandet.

Kommunen meddelar även att när bygget vid Hesseborn inleds så kommer de som parkerar på den tillfälliga grusplanen vid platsen att behöva hitta andra parkeringar,.

"En alternativ parkering, även om den blir tillfällig, kommer att vara en obebyggd tomt på Hagagatan. Det anläggs också fler parkeringsplatser söder om resecentrum", skriver Leksands kommun i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!