Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Chocken: Så mycket gick priset på omtalade drömslottet upp – "Otroligt kul"

Intresset för det omtalade slottsliknande huset i Storå blev mycket större än mäklaren kunnat föreställa sig. Och budgivarna höll inte igen. 2 125 000 kronor blev slutpriset – 1,2 miljoner över utgångspris.

Annons

Här kan du följa med in i den vackra villan:

– Det är otroligt kul naturligtvis! Och säljarna är såklart mycket nöjda, säger Linn Sander, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån i Lindesberg.

I slutet av mars lades annonsen om det spektakulära och smakfullt renoverade huset på Kvarnvägen i Storå ut på Hemnet. Snabbt blev huset ett av de absolut mest klickade på bostadsförmedlingssajten. Många lockades av husets vackra exteriör och interiören med tornrum, fina trägolv och nytt kök. Men också av prislappen – 985 000 kronor. Ett utgångspris som enligt mäklaren var svårt att sätta.

– Det var supersvårt! Jag satt länge och väl och funderade tillsammans med säljaren. Det är ju klart det dyraste som gått i området, men å andra sidan så får man väldigt mycket för pengarna, berättade Linn Sander för NA.

Den 11 april hölls den öppna visningen av huset – 23 sällskap kom, utöver de 15 som sedan tidigare visat intresse. Och budgivningen kom igång redan samma kväll.

– Totalt var sju budgivare med och bjöd på huset. Mot slutet, från 1,7 miljoner och uppåt, var det två kvar som kämpade. Slutpriset blev 2 125 000 kronor. Otroligt kul, säger Linn Sander.

En prisuppgång på en bra bit över 100 procent – har du varit med om det tidigare?

– Nej, inte i de här trakterna.

Köparen är inte från trakten och kommer att använda huset som permanentboende.

Mer läsning

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!