Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Gagnefs kommun

Trots att bostadspriserna stannat av och i vissa fall vänt nedåt i länet och landet, så fortsätter de stiga i Gagnefs kommun.
– Av tradition ligger vi något år efter på landsbygden, säger mäklaren Cattis Karlsson.

Annons

DT kunde här om dagen avslöja att prisuppgången på villor stannar av i Dalarna. Det gäller inte Gagnefs kommun. Cattis Karlsson, mäklare vid Fastighetsbyrån i Gagnef, Vansbro och Leksand, förklarar:

– Jag tycker inte vi märker av trenderna. Om du tittar på Falun, Borlänge eller Sälen och Idre så har det varit en enorm utveckling, mycket på grund av bostadsbristen.

– Visst har vi bostadsbrist i de kommuner där jag arbetar också, men inte alls på samma sätt. Istället har det varit en långsamt stigande prisbild ända sedan jag började 2008, och min analys är att den fortsätter i samma stil.

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Gagnef.

Dock tycker hon sig märka av den kraftiga bostadsbristen i Borlänge.

– Vi drar nytta av det så klart. Jag gjorde en snabb överblick på sålda objekt i Mockfjärd. Från den 1 januari i år till och med augusti har snittpriset ökat från 525 000 till 940 000 kronor. Då ska man ha i åtanke att det är två–tre objekt som varit rejält i överkant, men närheten till Borlänge har gett ett kraftigt uppsving även hos oss. Det är fler som överväger att pendla.

Kanske mojnar just den utvecklingen men i övrigt är Cattis Karlsson inte oroad över någon tillbakagång.

– Tittar du till exempel efter hus i Leksand så är efterfrågan mycket större nu än 2015, så jag tror att tillväxten på bostadspriser kommer fortsätta åtminstone något år framåt i vår region, säger hon.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!