Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Attefallshusen kan bli större

Regeringen vill göra det möjligt att bygga större attefallshus. Enligt regeringen är det ett försök att minska bostadsbristen.
– Jag tror det skulle kunna bli tiotusentals hus om vi fick igång det här, säger bostadsminister Peter Eriksson till Aftonbladet.

Annons

Foto från när Attefallshusen lanserades 2014.

Attefallshusen lanserades 2014 av den förra regeringen som ett större alternativ till friggebodar. Idag får attefallshusen vara max 25 kvadratmeter stort men med regeringens nya förslag kan arean komma att bli 30 kvadratmeter i stället.

Peter Eriksson tror att en bostad på 30 kvadratmeter är mer attraktiv att bygga eftersom fem extra kvadratmeter underlättar för att skapa en bra bostad.

I morgon, torsdag, tar regeringen beslut om att ge Boverket uppdrag att utreda frågan. Om förslaget går igenom kan byggandet dra igång 2019.

– Jag tror det skulle kunna bli tiotusentals hus om vi fick igång det här. Att bygga komplementhus på tomten, till ungarna kanske, eller att hyra ut till någon, kan vara ett viktigt bidrag för att lösa bostadsbristen, säger Peter Eriksson till Aftonbladet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!