Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsföretaget varnar för bedragare i stulna arbetskläder: "Öppna inte för personer som inte kan identifiera sig"

Efter ett inbrott i en arbetsbod finns nu misstankar om att personer, iklädda stulna arbetskläder, försöker ta sig in hos boende på Tjärna Ängar i Borlänge. Tunabyggen går nu därför ut med en varning – och uppmanar boende att inte släppa in någon som inte kan identifiera sig.

Under natten mellan måndag och tisdag skedde ett inbrott i en byggbod där en av Tunabyggens entreprenörer förvarade diverse utredning. Bland annat stals en del profilkläder.

Nu misstänker man att bedragare använder dessa arbetskläder för att lura boende.

– Enligt uppgift så har några personer, som inte arbetar för den här entreprenören, setts gå in i en fastighet på Tjärna Ängar, iförda de här kläderna, berättar Svante Ask, områdeschef på Tunabyggen.

– I och med detta finns det misstankar om att det finns personer som kanske utger sig för att vara där på uppdrag av oss.

Tunabyggen har därför valt att gå ut med en varning till boende i det aktuella huset på Tjärna Ängar, samt ett intilliggande hus.

– Vi vill varna våra kunder att inte öppna för personer som inte kan identifiera sig. Sunt förnuft gäller. Man ska aldrig släppa in en människa i sin bostad om man inte känner igen den eller om den har ett ärende.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android