Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsbolagets styrelse: "Vi har ett ansvar"

Efter turbulensen. Nu vill styrelsen för Rättviks Fastigheter framhålla att man tar ansvar för bolagets ekonomi – och arbetar för att få bolagets finanser i balans till våren 2013.
– Jag vill också understryka att pengar återinvesterats i fastigheter. Alla projekt skulle genomföras, dock inte i så snabb takt, säger styrelseordförande Björn Guström, (FP).

Nyligen stod det klart att över 70 miljoner kronor används under mindre än ett års tid inom RFAB. Det konstaterar bland annat Örjan Furn, RFAB:s tillförordnade vd.

Med stoppade projekt inom bolaget är det 57 miljoner som återinvesterats under de senaste månaderna i olika projekt.

– Det handlar om nyproduktion av liggstallarna för Stiernhööksgymnasiet och slutbetalning för företagshotellet. Vidare har 21 miljoner använts för underhåll, bland annat tak- och fönsterbyte på Hedslund. Under 2012 har pengarna gått till ombyggnation, underhåll, nyproduktion och reparationer. Inga pengar har försvunnit från bolaget.

– Dessa projekt hade vi gjort förr eller senare.

Det gick för fort?

– Ja, de var nödvändiga att genomföra – men vi hade gjort en annan prioritering, säger Björn Guström, som anser att bolagets ekonomi ska vara i balans under våren.

Vissa ombyggnationer som inte var beslutade, men fanns med i diskussionerna, var ombyggnad av förvaltningshuset på Hedslund till ungdomsbostäder och ombyggnation av Stiernhööksgymnasiet.

– Det fanns inga beslut kring ombyggnationerna och det finns inga beslut om dessa nu heller. Eventuella projekt av det slaget är skjutna på framtiden, säger RFAB:s styrelseordförande.

– Ytterligare försäljning av fastigheter eller vindkraftverk är inte aktuellt i dagsläget. Vi behöver troligtvis inte sälja, säger Hans Nyberg.

– Vi i styrelsen vill påpeka att vi ledamöter i styrelsen är valda av kommunfullmäktige och har ett mandat som sträcker sig till 2015. Vi är valda på enskilda mandat och har ansvar, även om vi hoppar av styrelseuppdraget i förtid, att ta ansvar för bolagets framtid, säger Björn Guström, Jessica Junell, (C) och Hans Nyberg, (M), vice ordförande i RFAB:s styrelse.