Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbidrag diskuterades på PRO-möte i Björbo

Den 9 maj höll PRO Björbo-Floda medlemsmöte på IOGT-lokalen i Björbo. Gästföreläsare var Erica Arvidsson, handläggare hos Gagnef kommun, som upplyste att endast 290000 pensionärer har bostadsbidrag.
Sannolikt finns det fler bland landets pensionärer som skulle ha rätt till detta bidrag.

Annons

Erica berättade om grunderna för och hur man söker bostadsbidrag på ett trevligt och upplysande sätt. Frågorna blev allahanda och känslan var att även föreläsaren trivdes med utbytet.

Ordföranden Tomas Fredén hade glädjen att hälsa två nya medlemmar välkomna.

Jan-Olof Hedberg rapporterade från PRO Dalarnas trafiksäkerhetsdag i Leksand den 15 april. Han skissade upp en rad intressanta innovationer som sägs vara på gång för bilister, exempelvis bländfria helljus och värmekameror som i mörker kan läsa av människa eller älg på 400 meters avstånd.

Sune Back som varit på PRO Dalarnas årsmöte i Kvarnsveden den 9 april rapporterade att man där tog ett uttalande mot hyrläkarsystemet som sväller och blir alltmer kostsamt, och som dessutom är negativt för äldre personer och ett hot mot patientsäkerheten.

Vid aprilmötet lades ett frågeformulär ut om önskvärda aktiviteter och Barbro Fredén har gjort en sammanställning som hon presenterade.

På dagordningen fanns även att Margaretha Hedberg skulle introducera Stilla qigong som är en variant med något mjukare rörelser plus mental koncentration. Slutligen visade Tomas Fredén att föreningen på remiss erhållit detaljplanen för det nya demensboendet i Högsveden. Styrelsens förslag - inga erinringar mot placeringen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons