Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängevilla påskriven för 6,45 miljoner – köparen NHL-spelande Vikarbying

Bostadsmarknaden fortsätter vara en het potatis. Ytterligare en fastighet i raden är det här objektet i Borlänge som drog iväg över en miljon förbi begärt pris. Köparen som signerat köpet av villan i fråga är, enligt uppgifter till tidningen, NHL-spelaren Mattias Ekholm.

Tidningen har tidigare skrivit om bostaden som under vecka 38 var den mest klickade fastigheten i Borlänge kommun. En nybyggd, faluröd enplansvilla med fyra rum på 151 kvadratmeter och 3000 kvadratmeter tomtyta, med stora, panoramaliknande fönster från golv till tak – ut mot vattnet. I beskrivningen målas fastighten upp som en riktigt dyrgrip som vid tidpunkten för klicktoppartikeln hade 5167 besök på objektssidan.

Inom kort får fyrarummaren en ny ägare. Hockeyspelaren och Vikarbysonen Mattias Ekholm har nämligen skrivit på ett kontrakt på 6,45 miljoner kronor för affären – som i skrivandes stund inte vunnit laga kraft än.

Ekholm bekräftar dock köpet via sin mäklare i Sverige, Mikael Björklund. Sporten har sökt Nashvillespelaren för en kommentar.

Läs även: De här bostäderna är mest klickade i Dalarna

Den 26-åriga backen spelar sedan ett par år tillbaka i i Nashville Predators. Hans första skridskoskentag tog han dock i Furudallaget IFK Ore för att sedan fortsätta vidare till Mora IK säsongen 2006/2007.

I bagaget har han bland annat ett SM-guld med Brynäs, från lånesäsongen 11/12 och en VM-bronsmedalj från säsongen 13/14.