Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänges gymnastiktjejer håller stilen

Att Borlänge Gymnastikklubbs AG-tjejer håller stilen visade de på säsongens sista tävling, Falu GK-cupen. De lyckades kamma hem tre mångkampssegrar och tre grensegrar.

Annons

120 gymnaster från Falun, Vika, Leksand, Hedemora, Sandviken, Gävle, Uppsala och Borlänge samlades i Falun under adventssöndagen.

På förmiddagen tävlade stegen 1-4 och Borlänge representerade med elva gymnaster i stegen 1 och 3. De visade alla på fina serier och Olivia Högås lyckades dessutom knipa silverplatsen i steg 1.

Nio Borlängegymnaster, i stegen 5 och 6, ställde upp på eftermiddagen, då det var dags för de svårare stegen 5-7 samt Regionspokalen. De bjöd på gymnastik av hög klass, vilket resulterade i fem medaljer. Maia Luotsinen hamnade på en andraplats i mångkamp i steg 6. Vann steget gjorde Engla Diffner Hellsten, som också kammade hem grenseger i barr, fristående och hopp.

Borlänge Gymnastikklubbs AG-sektion kan nöjda se tillbaka på en fantastisk höst med många nya tävlande gymnaster och inte mindre än 20 medaljer. Nästa termin blir det finslipning och kanske en och annan uppflyttning till ett högre steg, men först väntar ett efterlängtat jullov.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel