Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängeföretag kammade hem stort monteringsarbete

Svets & Plåtarbeten har fått sitt hittills största monteringsuppdrag.
Företaget monterar stommen vid Ikano Retail Centres första handelshus på Norra Backa.
– Det är kul att det blir jobb i Borlänge, säger Hans Lohrdén.

Svets & Plåtarbeten i Borlänge AB har fått uppdraget att montera stommen till Ikanos fösta handelshus på Norra Backa. Mellan fyra och sex personer sysselsatts med uppdraget som ska vara klart före årsskiftet.

Hans Lohrdén konstaterar att det är företagets största monteringsjobb så här långt. För en del år sedan byggde man åt Biltema, och då tillverkade företaget även själva stommen.

– Vi ska lyfta 900 ton innan det här är färdigt, berättar Hans Lohrén.

Sammanlagt 150 pelare ska resas. Taket byggs ihop på marken, innan det lyfts. Tiden uppe på hög höjd blir därmed ganska kort.

Inför jobbet på Norra Backa har Svets & Plåtarbeten, med säte i Kvarnsveden, investerat flera miljoner kronor i ny utrustning. Det är saker som kommer till god användning även vid kommande uppdrag.

– Det är en investering för framtiden, som Hans Lohrdén utrycker saken.

Stommen levereras av ett annat Borlängeföretag - Scandinavian Weldtech.

– Det är kul att det här skapar jobb i Borlänge, menar Hans Lohrén som ännu inte vet om det blir fler uppdrag för företaget vid kommande byggnationer på Norra Backa.

Svets & Plåtarbeten i Borlänge AB grundades 1971.

– Vi är nu tre generationer som jobbar på firman, det är ett familjeföretag.