Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängebor dumpar avfall i skogen av miljöskäl

Borlänges sopsorteringsstrategi behöver uppdateras. Tydligen är det så att inte ens vår lokala miljöchef Elina Brodén har gått den interna sopsorteringskursen på Fågelmyra eftersom hon hävdar att trädgårdsavfall bland annat lupiner skall läggas i brännbart.

Jag måste därför informera Elina om hur det fungerar i Borlänge. Här finns det massvis med skogstigar rakt ut i skogen som borde vara markerade som återvändsgata.

Skottkärrestigarna slutar nämligen i en stor hög, men ofta i en slänt som innehåller följande: Ogräsrens, ris, nedsågade fruktträd, sten, betong, jord, gräsklipp, äppel- och plommonhögar vilket alltsammans borde lämnas av vid Fågelmyra.

Anledningen till all nedskräpning inte bara vid Mellstarodellen är att av miljöskäl vill ingen Borlängebo köra halvägs till Falun med sina sopor och då blir det som det blir.

Elina bör ta en studieresa till Västerås där man har fyra bemannade återvinningsstationer som alla är städade och snygga. Här i Borlänge räcker det med en förslagsvis i närheten av Borlänge energi på norra Backa. Sedan är det bara att debitera både skottkärrefolket och de som smutsar ner på återvinningsstationer (viltkameror) för uppstädningen med 10 000 kr. Erbjud 2 000 kr till alla små Kalle Blomkvistar som fotograferar och tipsar kommunen om avfallshögarna så är den saken fixad. Då räcker det med 2 000 var till polis för utredning och kronofogde för indrivningen och resten 4 000 kronor till kommunen så är saken biff.

Besviken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare