Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngre pojkar sätts i samband med branden vid Stureskolan

Polisen har fått flera tips om två ungdomar som uppehållit sig i området vid Stureskolan när branden utbröt på nyårsnatten.
– De ska ha betett sig mycket vårdslöst med raketer och smällare, säger Daniel Pettersson vid Borlängepolisen.

Annons

Runt 01-tiden på nyårsnatten gick larmet om en kraftig brand på Sturegatan. Det var den cirka 250 kvadratmeter stora samlingslokalen intill gamla Stureskolan som brann ner till grunden. Lokalen ägdes av assistansverksamheten Stugknuten.

Polisen har sedan dess utrett händelsen som mordbrand och gått ut i tidningen och vädjat om allmänhetens hjälp med iakttagelser.

Nu har vädjan gett resultat.

– Vi har fått väldigt många telefonsamtal och tips om detta, men de flesta har inte gett något, säger polisens utredare Daniel Pettersson.

Dock bedömer man cirka fyra, fem stycken vittnesuppgifter som mycket intressanta och tillförlitliga.

– Deras vittnesuppgifter har gått att kopplas ihop trots att de är oberoende av varandra, säger han.

Något som bedöms som extra intressant är de iakttagelser en man gör på en närliggande gata innan det börjar brinna vid Stugknuten på Sturegatan.

– Han ser hur två yngre killar beter sig så vårdslöst med raketer och smällare att han ringer polisen.

Flera personer har gett samma beskrivning av två unga pojkar som sedan rört sig uppåt och mot Sturegatan.

De har även observerats vid Stureskolan strax innan branden, där de också ska ha hållit på med någon form av smällare eller raketer.

– Det verkar helt klart röra sig om samma killar och beskrivningarna tyder på att det är tonåringar eller yngre pojkar, säger han.

Daniel Pettersson ser det som mycket osannolikt om branden ska ha orsakats av något annat än fyrverkerier eller smällare.

– Det vi inte vet är om det är en ren olyckshändelse eller om det gjorts medvetet. Det kan ju ha orsakats av ren vårdslöshet genom att det lämnats något som legat och pyrt.

Därför är det viktigt för polisen att komma i kontakt med de två unga pojkar som rört sig i området vid den här tiden på nyårsafton.

– Vi vill ju prata med dem så att vi kan utreda vad de gjorde på platsen, säger Daniel Pettersson.

Mer läsning

Annons