Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visar bilder av vacker arkitektur

/
  • Benny Falkenadler visar under januari sina foton med vacker arkitektur på biblioteket i Borlänge.
  • Gamla stenbroar och hus med vacker arkitektur är temat för Benny Falkenadlers utställning.

– Nästan varje län har sin egen byggnadsstil och det gäller ju inte minst Dalarna.
Det säger Benny Falkenadler som för tillfället ställer ut ett antal av sina fotografier av arkitektoniskt vackra hus vid biblioteket i Borlänge.

Annons

Den senaste fotoutställningen vid biblioteket i Borlänge har byggnadsarkitektur i fokus. Hobbyfotografen och Borlängebon Benny Falkenadler har under flera år rest land och rike runt med sin kamera och syftet har varit att föreviga vackra hus och byggnader av skilda slag.

Utställningen omfattar ett 40-tala fotografier och motivmässigt varierar det från traditionellt gulmålade herrgårdar och mindre träslott med punschverandor och en aldrig sinande snickarglädje till industrimiljöer och gamla stenbroar.

– Jag är väldigt fascinerad av just gamla stenbroar. Det är verkligen arkitekturkonst på hög nivå, inte minst gäller det den gamla stenvalvsbron i Lindesnäs som finns med i utställningen där också bl a Nils Poppes trävilla i Danderyd i Stockholm finns med, säger Benny som ägnar en stor del av sin tid åt fotografering.

– Jag åker runt lite när jag är ledig och förutom Sverige har jag även rest en del i Tyskland och Burma.

När det gäller den lokala Borlängearkitekturen så är Benny av den bestämda åsikten att det revs alldeles för mycket under 60-talen.

– Ta bara gamla badhuset i Domnarvet. Det var en skandal att en så vacker och speciell byggnad revs, konstaterar han avslutningsvis.

Mer läsning

Annons