Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill locka mc-turister till Borlänge

/
  • Ronny Beyer. En av alla motorcyklister. Han vill ta tillvara det ökade intresset för hojåkande och lansera Borlänge som en bra mc-kommun.

Annons

Antalet registrerade motorcyklar ökar kraftigt. I Borlänge finns idag 2 561 stycken. I Sverige 268 000 hojar. Antalet ökar stadigt.

- Tar man en titt på under hjälmarna, och ser vilka som åker motorcykel idag, så är påfallande många av äldre datum. 50 plus, konstaterar Ronny Beyer, motorcyklist och socialdemokratisk politiker i Borlänge.

- Antagligen har de relativt god ekonomi och intrycket man får, när man betraktar de välutvecklade överkropparna i skinnställen, är att många synes ha både förmåga och råd att njuta av det goda i livet, skrockar Beyer.

Tillsammans med Mats Dahlborg, ordförande för MCK Touring, föreslår han att kommunen ska arbeta för att öka mc-turismen till kommunen. De pekar på en dramatisk ökning av motorcyklister och menar att denna trend är något att ta tillvara i turismhänseende.

Ronny Beyer vill att en styrgrupp bildas för att skapa bättre förutsättningar för mc-turismen. Förslaget förs fram i en motion till kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons