Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken GULD-skola!

/

Annons

Maserskolan har i många år visat framfötterna inom sina profilsporter fotboll och handboll. Under årens lopp har man rott hem fem stycken SM-tecken, en siffra som nu kan utökas till sju i och med flicklagens framgångar i fotboll och handboll. Inom bara en månads tid stod skolan som SM-segrare i de bägge sporterna.

På måndagens var det dags för kommunen att visa de skickliga bollflickorna sin uppskattning.

- Det ni gjort är mycket stort och det är en ära för oss att få dela ut detta pris till er. Ni har gjort Maserskolan känt över hela Sverige och vi är mycket stolta över er, menade kommunpolitikerna Mariann Nordlöf och Kenneth Persson , bägge s.

Maserskolans rektor Tyko Persson är givetvis stolt han också.

- Absolut. Det har dom gjort otroligt bra. Nu blir vi ännu mer taggade inför framtiden och ska givetvis försöka försvara dessa titlar nästa år, säger han.

Fotbollslaget är hämtat från klasserna 9D och 9E, medan handbollslaget är åldersvarierat om har spelare från sjuan, åttan och nian. Tre av flickorna spelade i bägge lagen. En av dessa är Josefin Dalan som inte ångrar att hon en gång valde att börja på Maserskolan och dess idrottsinriktning.

- Nej, verkligen inte. Det här är en jättebra skola, förklarar hon.

Ännu så länge går det bra för Josefin att kombinera de bägge sporterna, men förr eller senare lär hon välja vilken hon ska satsa på.

- Så är det, och kanske blir det nog fotbollen då. Men egentligen är bägge sporterna lika roliga.

Fattas bara annat med två färska SM-medaljer i prishyllan därhemma.

Mer läsning

Annons