Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om Domnarvsvallen drar ut på tiden

/
  • Utredning om Domnarvsvallen drar ut på tiden.– Det finns en hel del som behöver klarläggas, säger IK Brages ordförande, Tommy Andersson.

Utredningen om Domnarvsvallen dröjer.
Slutrapporten kommer efter årsskiftet.
– Vi har bra samtal, det är inga knepigheter, säger Pär Jerfström, Borlänge kommun.

Annons

Den här veckan skulle en komplett utredningsrapport om Domnarvsvallen framtid ha varit klar. Men så blev det inte. Beslut har tagits om ytterligare utredning och sannolikt får konsulten fortsätta sitt jobb.

– Vi vill göra det här noggrant. Det behövs lite mer tid, säger Pär Jerfström, chef för bildningssektorn som även omfattar kommunens fritidsverksamhet.

Han betonar att detta inte ska ses som ett tecken på problem eller motstridiga viljor.

– Det är positivt hittills. Det gäller att alla är med på banan, säger Ola Brossberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ännu finns inga svar på hur det framtida ägandet av Domnarvsvallen ska se ut, inte heller hur de nödvändiga investeringarna ska finansieras.

Inriktningen är dock att säkerställa att Domnarvsvallen lever upp till de krav som ställs för spel i Superettan 2014. För spel i Allsvenskan är kraven högre och då krävs ytterligare investeringar i ett senare skede.

IK Brages ordförande, Tommy Andersson, konstaterar att det ännu inte finns något att ta ställning till och att en hel del behöver klarläggas:

– Vi måste veta hur man tänker och hur kostnaderna blir. Så långt har man inte hunnit.

Om att siktet är inställt på att enbart klara Superettankraven 2014 säger Tommy Andersson:

– Vi behöver inte bygga ihjäl oss första gången. Men man måste bygga smart så att det är förberett för att bygga ut.

Mer läsning

Annons