Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepade avåkningar och trafikolyckor

/
  • Under onsdagen inträffade flertalet trafikolyckor i Borlängetrakten. Vid halvfem-tiden åkte personbilen på bilden av riksväg 50 i höjd med Ornäs. Bilen voltade ned i diket men föraren klarade sig oskadd.
  • Som en konsekvens av singelolyckan i Ornäs uppstår en krock någon minut senare. En buss kommer i vänsterfilen och hinner inte stanna. Bussen kör rakt in i en personbil, med omfattande materiella skador som följd. Ingen person kom till skada den här gången heller.

Under onsdagseftermiddagen inträffade flertalet trafikolyckor i Borlängetrakten. Först voltade en bil i Ornäs vilket mynnade ut i en krock. Ett par timmar senare voltade en bil i Gustafs. Ingen av olyckorna uppges ha lett till allvarliga skador.

Annons

Under de senaste dagarna har det hala väglaget orsakat flertalet trafikolyckor i Dalarna. Trenden fortsatte under onsdagen.

Vid halvfem-tiden inträffade en singelolycka på riksväg 50 i höjd med Ornäs, i riktning mot Falun. En personbil av märket Volvo fick sladd och voltade ned i diket. Föraren, född 1988, klarade sig dock oskadd.

– Jag körde bara rakt fram i 80, 90. Jag hann inte reagera innan jag låg i diket, berättar föraren för BT kort efter olyckan.

Bilen hinner sedan inte mer än att stanna innan nästa olycka inträffar.

– Bilarna som kommer bakom bromsar in och väjar för den avåkande bilen. Då kommer en buss i vänsterfilen men den hinner inte stanna för en av bilarna. Det hala väglaget var en bidragande orsak till det, säger räddningsledaren på plats, Daniel Fogd.

Busschauffören uppger själv att han inte hade något alternativ.

– Eftersom hon (bilisten framför) gick ut långt till vänster hade jag inte så mycket val. Annars hade jag fått klippa mitträcket och det hade inte varit så lyckat med 40 passagerare. Nu lyckades jag bromsa ned till 70 i alla fall, säger busschauffören som var på väg med linje 253 till Falun.

Inte heller i den andra olyckan kom någon person till skada. Däremot åsamkades de båda personbilarna omfattande skador. Bärgare kom till undsättning och avlägsnade fordonen från körbanan.

Dryga två timmar senare, 18.47, kom ett nytt larm om trafikolycka. Den här gången inträffade olyckan intill Brostugan i Gustafs, mellan Borlänge och Säter. En personbil voltade av vägen varpå personen som befann sig i bilen fördes med lindriga skador till Borlänge sjukhus.

– Det är grishalt över hela Dalarna och framförallt på höjder och i svackor. Vi försöker sätta ut saltbilar så gott det går. Men det gäller att man kör väldigt lugnt, säger räddningsledaren, Daniel Fogd.

Mer läsning

Annons