Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga rockmusikers afton

/
  • Tioåriga Claire Eidenert var solist i Oasis-låten,
  • Temat ur Jönssonligan stod på det här namnlösa bandets repertoar. Från vänster är det William Mossberg på gitarr, keyboardisterna Vilde Eriksson och Claire Eidenert och skymd bakom trummorna, David Skaring. Längst till höger skymtar deras rockskolelärare David Sjögren på bas. vid

Mycket unga rockmusikers afton var det på Café Caos häromkvällen. Fem grupper från Falun och Borlänge som går rockskola hos studieförbundet Bilda spelade gav då besked om vad de lärt sig under hösten.

Annons

Eleverna i Bildas rockskola är i åldrarna tio till femton år och har ett brinnande intresse för pop och rockmusik gemensamt.

– Tanken med torsdagens uppspelning var att de skulle få visa vad de lärt sig under terminen förklarar Daniel Olsson hos studieförbundet Bilda.

I Bildas rockskola är målet för undervisningen i rocktakt att lära eleverna spela rockmusik i grupp.

– Det här är verkligen en verksamhet på gräsrotsnivå. Viktigast är att de ska känna att musik är roligt, när de lärt sig mer vill de kanske också starta egna rockband, säger Daniel Olsson.

I den publik grupperna från rockskolan mötte på torsdagen fanns föräldrar, syskon och vänner. Det var spelglädjen som hårdprioriterades denna afton. Inte de formella kunskaperna.

– Vi hoppas att de fortsätter i rockskola till våren, men det finns inte några krav, säger Daniel Olsson.

Mer läsning

Annons