Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tur i oturen"

Efter att ha fått sin kombinerade gymnastik- och samlingslokal totalt utbränd riktar Stugknuten lite överraskande ett stort tack till Räddningstjänsten.
– Om branden spridit sig till vårt andra hus hade skadan blivit betydligt större, säger Stugknutens ordförande Håkan Gustâv.

Annons

Brukar- och assistentkooperativet Stugknuten fick under nyårsnatten se en av sina lokaler bli fullständigt utbrunnen. Trots branden väljer ordföranden Håkan Gustâv att se positivt på situationen.

– Visst är det väldigt olyckligt det som inträffade och vår verksamhet drabbas så klart. Men räddningstjänsten gjorde en oerhört bra insats. Vi hade verkligen tur i oturen. I huset intill hade vi våra kontor med alla datorer och administration. Hade branden spridit sig dit hade skadan blivit betydligt större, säger Gustâv.

I stället var det alltså den kombinerade gymnastik- och samlingslokalen som fick ta hela smällen. Håkan Gustâv vet i dagsläget inte när byggnaden kommer kunna återställas.

– Vi har varit i kontakt med försäkringsbolaget. Hur vi nu ska gå vidare blir en förhandlingsfråga med dem, säger Håkan Gustâv avslutningsvis.

Mer läsning

Annons