Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggens hyror höjs med 2,4 procent

/
  • Hyran i Tunabyggens lägenheter höjs den 1 februari med 2,4 procent. Det motsvarar drygt en hundralapp i månaden för en tvårummare med en hyra i dag på 4 300 kr.

Tunabyggen höjer hyrorna med 2,4 procent den 1 februari 2012.
Det står klart sedan bolaget och Hyresgästföreningen nått en uppgörelse.

Annons

Det kommunala bostadsbolaget har 6 099 lägenheter runt om i Borlänge.

Hyran höjs den 1 februari med 2,4 procent. Det motsvarar drygt en hundralapp i månaden för en tvårummare med en hyra i dag på 4 300 kr.

Hyrorna i studentbostäderna höjs också med 2,4 procent 1 februari, lokaler med förhandlingsklausul höjs med 3,5 procent och bilplatser/garage med tio kronor i månaden.

Parterna har träffats fem gånger innan uppgörelsen var i hamn. Tunabyggen hade som utgångspunkt önskat en hyreshöjning med 3,7 procent.

Tunabyggen och Hyresgästföreningen är också överens om att inför kommande år försöka arbeta fram en modell som innebär en samsyn om hur hyrorna ska höjas, och att man ska blicka framåt i ett femårigt perspektiv.

Under 2012 avsätts cirka 75 miljoner kronor till olika former av underhåll. Bolaget arbetar för att utföra allt med planerat underhåll och på så vis även minska de akuta utryckningarna. 27 miljoner avsätts under nästa år för planerat underhåll. Runt 15 miljoner anslås till inre lägenhetsunderhåll.

– Vi ser en tendens till att det akuta underhållet är på väg ned, säger Lars-Olov Eriksson, som i samband med årsskiftet lämnar posten som vd.

Jörgen Olsson tar då över befattningen. Eriksson ska under ett halvår ägna sig åt andra uppgifter i bolaget, innan han går i pension. Bland annat ska han försöka få hyresgäster till det planerade verksamhetshuset i kvarteret Lisselhagen på Hagalund.

Mer läsning

Annons