Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triatech växer och behöver nyanställa

/
  • IT-företaget Triatech IT AB i Teknikdalen växer och behöver anställa ytterligare fyra konsulter.två av ägarna är från vänster Mika Toivanen och Roger Hübbert.

IT-företaget Triatech IT AB i Teknikdalen har egentligen aldrig behövt anstränga sig för att sälja sina tjänster.
– Vi har vuxit tack vare att kunderna har pratat gott om oss, säger Mika Toivanen och Roger Hübbert, två av tre som äger företaget. Den tredje ägaren är Jörgen Eriksson.

Annons

Tillsammans startade de företaget i november 2006. Sedan dess har Triatech IT expanderat sakta men säkert, så att man i dag har cirka 350 mindre och medelstora företag i framför allt Dalarna som sina kunder. Några av kunderna är CCS, Region Dalarna, Haglöfs, Kläppen och Åkerströms.

Kunder finns även i övriga Sverige och i utlandet, men ambitionen är inte i första hand att växa ytterligare där.

– Nej, vår målsättning är primärt att bli Dalarnas ledande företag inom vårt område och det är oerhört viktigt för oss att ta hand om de kunder som vi redan har, säger Mika Toivanen.

Triatech IT erbjuder lösningar inom grundläggande IT-uppbyggnad, bland annat och i allt större omfattning i form av så kallade molnbaserade tjänster som innebär att hårdvara, mjukvara och infrastruktur flyttas ut från företagen och istället hyrs som virtuella tjänster över internet.

Framgångarna för företaget och det ökade behovet av IT hos kunderna har resulterat i angenäma problem. Personalstyrkan, som i dag består av åtta IT-konsulter, behöver utökas med ytterligare tre konsulter och en projektledare. Men det har visat sig vara inte alldeles enkelt. Det är inte alltid lätt att hitta personer i regionen som kan ta jobben.

– Vi vill givetvis gärna anställa folk med några år i branschen, men kommer också att anställa relativt nyutexaminerade från högskolan. Det har vi bra erfarenhet av sedan tidigare, säger Mika Toivanen.

Tria Tech har fått flera fina utmärkelser under årens lopp, från Årets nyföretag i Borlänge 2007 till en av två vinnare i årets Stadskampen inom MCP-certifiering, Microsofts certifieringsprogram.

Till slut kan nämnas att Triatech sedan tre år tillbaka är stolt sponsor av den unge framgångsrike enduroföraren Lars Löfgren från Sifferbo. Roger Hübbert har själv kört en del och det är väl en del av anledningen till att man valt att stötta 17-åringen, en annan att man anser att motorsporten behöver allt stöd den kan få.

– Och så är det så kul att se glöden hos Lars och följa hans utveckling. Min gissning för tre år sedan har visat sig vara rätt, säger Roger Hübbert.

Mer läsning

Annons