Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män dömda för grov misshandel

Annons

De tre Borlängeborna var åtalade för flera fall av grova brott, bland annat grov misshandel och rån. En del av brotten var de misstänkta för att ha gjort tillsammans och en del ska de ha gjort var för sig.

Det var den 25 februari i år som de misshandlade flera personer på parkeringen vid Kupolen. Alla tre utsatte en av männen för sparkar och slag när han låg på marken, dessutom användes en glasflaska som tillhygge. Efter misshandeln tog de också mannens plånbok.

Tillsammans ska de också ha attackerat en annan man genom att slå honom i huvudet och dunka det mot marken. Ytterligare två män fick ta emot slag och sparkar den här dagen vid Kupolen. 19-åringen misstänks för att ha slagit en flaska i ansiktet på en av männen och 21-åringen ska ha slagit den andre mannen i ansiktet.

20-åringen är även misstänkt för grov misshandel och våld mot tjänsteman den 26 december förra året. Det var annandag jul som en man hittades liggande på Borganäsvägen.

20-åringen sparkade den liggande mannen i huvudet och när polisen kom skyndande till platsen för att gripa 20-åringen satte han sig i motvärn. En polisman fick rivmärken i ansiktet och fläskläpp till följd av händelsen .

I går kom domen mot de tre männen och de döms för misshandel, grov misshandel, rån och narkotikabrott. Förutom 20-åringen som också döms för våld mot tjänsteman.

För detta döms 19-åringen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan och ska betala sammanlagt drygt 60 000 kronor i skadestånd till de som blivit misshandlade.

Även 21-åringen döms till skyddstillsyn och ska genomgå en särskild behandlingsplan. 21-åringen ska betala drygt 18 000 i skadestånd.

Om fängelse i stället hade valts som påföljd hade 19-åringen fått sitta bakom lås och bom i ett år och 21-åringen ett år och sex månader.

20-åringen däremot får ett fängelsestraff och det i ett år och sex månader och ska också betala drygt 13 500 kronor i skadestånd. Polisen som skadades i tjänsten fick lägst skadestånd, 500 kronor.

Mer läsning

Annons