Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Borlängeskolor till kvartsfinal

/
  • Eleverna i klass 5 från Kyrkskolan i Borlänge. På torsdag tävlar de om att ta sig vidare till den lokala semifinalen i Vi i femman i Dalarna.

Tre skolor från Borlänge har tagit sig till kvartsfinal i Vi i femman i Dalarna. Först ut är Kyrkskolan som kommer att tävla mot Sörviks skola nu på torsdag.
– Det är lite pirrigt, säger femteklassaren Isak Thenander, Kyrkskolan.

Annons

Kyrkskolan, Mjälgaskolan och Kvarnsvedens skola, alla från Borlänge, har tagit sig till kvartsfinalen i Vi i femman i Dalarna. Först ut bland Borlängeskolorna är Kyrkskolans klass 5 som kommer att möta Sörviks Skola från Ludvika nu på torsdag.

– Det är lite pirrigt, men det känns bra. Det ska bli roligt att tävla, säger Isak Thenander som går i klass 5 i Kyrkskolan.

Isak Thenander är klassens representant i tävlingen tillsammans med klasskamraten Clara Östling. De fick bäst resultat på uttagningsprovet och kommer därför att få representera klassen i den lokala kvartsfinalen som sänds i radio. Inför tävlingen på torsdag har de fokuserat extra mycket på geografi, något som kan komma att vara behövligt i tävlingen menar Clara Östling.

– Vi har kollat lite på nyheterna och läst tidningarna. Men nu har vi tränat extra på geografi, det är bra att kunna inför tävlingen, säger Clara.

Enligt klassföreståndaren Lotta Ulvbäck var det klassens egna förslag att de skulle vara med i uttagningarna i Vi i femman.

– De kom själva med förslaget så det är jättekul att de har lyckats ta sig till kvartsfinal. Alla i klassen har verkligen pluggat hårt och stöttat varandra inför tävlingarna, säger läraren Lotta Ulvbäck.

Om Kyrkskolans klass 5 går vidare i kvartsfinalen för Vi i femman i Dalarna går klassen vidare till den lokala semifinalen. Den stora finalen avgörs den 13 april och kommer att sändas i SVT Barnkanalen. – Jag tror det kommer att gå bra på torsdag, om vi vinner tänker jag fira, säger Clara Östling.

Kvartsfinalerna drar igång nu på tisdag och kommer att sändas i P4 Dalarna med start klockan 17.00.

Mer läsning

Annons