Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångbott gymnasie på lokaljakt

/
  • Trångbodda. Elevkullarna blir fler de kommande åren. Nu behöver Eriklundsgymnasiet hitta nya lokaler för att få plats med alla elever. Foto: Mikael Hellsten/Arkiv

Annons

Gymnasieskolan utökar antalet platser till hösten för att möta den ökade elevkullen. Byggprogrammet utökas med 30 platser, energiprogrammet med 16 platser och industriprogrammet med 16 platser.

Nu letar gymnasienämnden nya lokaler så att alla elever ska få plats. Man ska även utöka antalet lärare. I en jobbannons söker man bland annat en teknikutvecklare med IT-kunskaper till den utökade verksamheten på Erikslunds- och Hushagsgymnasiet förlagd till Sopranen. Sopranen är en gul, låg tegelbyggnad i närheten av högskolans kårhus i Teknikdalen.

I går besökte personal från Erikslundsgymnasiet Sopranen för att titta på lokalerna.

- Vi tittar på flera alternativ. Sopranen är ett av dem, men inget är bestämt än. Vi räknar med att ta ett beslut i frågan på nästa nämndmöte, berättar Jan Bohman, ordförande för Borlänge-Säters gymnasienämnd.

Anledningen till det utökade antalet gymnasieplatser är att antalet elever som börjar gymnasiet ökar. Om några år minskar dock antalet elever igen.

- Vi i nämnden har gjort den bedömningen att det är värt den investeringen vi gör nu, trots att vi vet att vi måste se över lokalfrågan om några år när antalet elever sjunker igen, menar Bohman.

Helixgymnasiet håller sedan tidigare till i Sopranen. Att den kommunala gymnasieskolan också ska hålla till i byggnaden ser rektorn på Helixgymnasiet inte som något problem.

- Vi fyller inte ut utrymmet som det ser ut i dag så vi ska nog kunna samsas. Om det här går i lås kan det leda till samarbete mellan Helixgymnasiet och den kommunala gymnasieskolan och det ser jag som en bra lösning, säger Peter Lundström, rektor på Helixgymnasiet.

Mer läsning

Annons