Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårspojke åtalas för brott som ska ha begåtts utanför skola

En tonårspojke från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott.
Brotten ska ha begåtts i Borlänge, två av dem utanför en skola.
Pojken erkänner två brott och förnekar ett.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Pojken i fråga är i tonåren och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel, olaga hot samt ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska pojken, den 6 december i fjol, ha misshandlat en annan tonårspojke genom att slå honom i ansiktet med knuten hand. Detta ska ha skett utanför en skola i Borlänge kommun och ska ha bevittnats av två personer.

En tonårspojke från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Hotet ska ha bestått i ett hotfullt meddelande. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

En vecka senare, den 13 december 2016, ska den åtalade tonårspojken ha hotat den misshandlade tonårspojken (målsägaren) genom att skicka ett meddelande till en annan person med innebörd om att han skulle skada målsägaren och dennes vänner.

Åklagaren skriver i åtalet att den åtalade tonårspojken borde ha haft anledning att anta att mottagaren av meddelandet skulle skicka det vidare till målsägaren, vilket också hände. "Hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet", skriver åklagaren i åtalet.

Slutligen ska pojken, den 18 januari i år, ha haft 6,13 gram cannabisharts, vilket är narkotikaklassat, på sig när han vistades utanför ovan nämnda skola.

Den åtalade tonårspojken erkänner brott när det gäller olaga hot och ringa narkotikabrott men förnekar brott när det gäller misshandeln.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons