Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma lokaler i Borlänge centrum fylls

Annons

Tomma lokaler har det varit gott om vid Sveatorget under senare tid.

Men nu har flera lokaler fått nya hyresgäster - och fler är på väg in.

- Det är väldigt roligt. Vi har jobbat aktivt med att fylla huset, säger Robert Mattsson, Länia Företagsförmedling.

Fönstergruppen flyttar in i en av de lokalerna i markplan. Företaget har vuxit ur de nuvarande lokalerna, vid Dalen 4.

- Vi flyttar in under juni månad, berättar Kenny Elg, Fönstergruppen.

Förutom visning och försäljning blir det också kundtjänst och viss administration. I en av de andra lokalerna öppnar en tygaffär, Capreolus Interiör. En butik som tidigare inte finns i Borlänge.

Robert Mattsson har stora förhoppningar om att de ytor som nu är outhyrda, i Kungsledens fastighet, snart också ska ha hyresgäster. Bland annat är en kontorsetablering på gång, även om allt ännu inte är klappat och klart för denna.

- Snart är alla ytor fyllda, säger Mattsson förhoppningsfullt och menar att den torghandel som pågår också bidrar till att det blir mer liv kring Sveatorget.

Kommunen har också för avsikt att flytta en del av Stadshusets verksamhet till Palladiumfastigheten vid Sveatorget. Totalt har det talats om 52 arbetsplatser. Tanken med detta är att stärka centrum, och att ha en utåtriktad verksamhet vid torget, en verksamhet som allmänheten besöker.

Om allt gått planenligt skulle renoveringen redan ha varit i full gång, och inflyttning ha skett kring det kommande årsskiftet. Men några renoveringsarbeten har ännu inte påbörjats.

- Tidigast i september-oktober går det igång. Det pågår fortfarande ritningsarbeten, säger kommundirektör Lars Ivarsson.

Däremot är arbetet med delen som gäller biosalongen nära förestående. Där ska reklambyrån Sprida hyra in sig. Om planen håller ska byrån kunna komma in i lokalen före årsskiftet. Kommunens fastighetsbolag Hushagen arbetar för fullt med planerna.

Mer läsning

Annons