Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare utdelning blir kvällspost för vissa

/
  • Barbro Stenberg utanför brevlådorna. Den senaste tiden har posten kommit nästan klockan 17. Vid andra tillfällen vid klockan 13.– Det är irriterande att man aldrig vet när posten kommer, säger Barbro Stenberg.
  • Barbro Stenberg har länge bott i Västanäng och har inte fått någon information från posten.

Variationerna är stora när posten delas ut i Västanäng där de boende får posten utdelad klockan 17. Enligt posten beror det på rutter lagts om som gör att de flesta får posten tidigare.
– Så här sent kom de på 1940-talet, säger Barbro Stenberg.

Annons

Posten kommer med tidsvariation till Västanäng i området mot Idkerberget. Enligt Barbro Stenberg kommer den vissa veckor klockan 13 och vissa veckor så sent som klockan 17. Barbro Stenberg är född i Västanäng och har bott där nästan hela sitt liv.

– Så jag vet hur psalmerna går här, så här sent kom de på 1940-talet men då cyklade brevbärarna, säger Barbro Stenberg som till sist fått nog och kontaktat DT.

Hon har försökt nå posten men gett upp i telesvaren. Det är konstigt, tycker hon, att posten ska komma så sent till ett område som ligger tre kilometer utanför centrum. Hon berättar att flera grannar likt henne är irriterade.

– Vissa låter posten ligga för att hämta dagen efter och då kan vem som helst komma och ta den, säger Barbro Stenberg.

Enligt distriktschefen på Posten, Katarina Sörman, så har rutter gjorts om i området mot Idkerberget och Rågåker. Bakgrunden är att verksamheten ses över till följd av minskande brevvolymer. Nästan alla hushållen får nu sin post lite tidigare eller samma tid - förutom 25 hushåll som får posten en timme senare då brevbäraren åker tillbaka. Det är även flera utdelare som övar på att lära sig de nya rutterna och att hitta i distriktet.

– Det har varit halt och mörkt samt dåligt väder och då tar det längre tid att dela ut posten, säger Katarina Sörman.

Mer läsning

Annons